Sütőben sült farsangi fánk

Sütőben sült farsangi fánk

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • kb. 2,5 dl tej
  • 10 dkg cukor
  • 6 dkg vaj
  • csipetnyi só
  • 2 tojás sárgája
  • lekvár

Elkészítés:

Az élesztőt pici tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval sima tésztát gyúrunk belőle, a meleg vajat csak a végén adagoljuk a tésztához. Langyos helyen letakarva a duplájára kelesztjük.

Még egyszer lazán átgyúrjuk, ismét megkelesztjük.

Végül nem túl vékonyra kisodorjuk, közepes kiszúróval kiszúrjuk, egy kis pohár talpával a közepébe mélyedést nyomunk, kiskanál lekvárt teszünk a mélyedébe, és 180 fokra előmelegített (gőzös) sütőben szép pirosra sütjük.

Sütőből kivéve 5 percre konyharuhával letakarjuk, majd porcukorral megszórjuk, és tálaljuk.

Még másnap is nagyon finom, nem szívja meg magát olajjal!

A receptet Vankó Sándorné Ili külde be. Köszönjük!

Neked ajánljuk