Sütőben sült fánk fügelekvárral (gluténmentes)

Sütőben sült fánk fügelekvárral (gluténmentes)

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 125 g mix per panne (GM. liszt)
  • 1/2 evőkanál útifűmaghéj
  • pici só
  • 1 evőkanál xilit
  • 25 g olvasztott Liga margarin
  • 1 tojássárgája
  • kb. 1 dl tej
  • 1 mokkáskanál cukor
  • 1,5 dkg élesztő

a kenéshez:

  • kevés olvasztott Liga margarin

a tálaláshoz:

  • füge

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, langyos helyen megkelesztjük.

Ha megkelt 2 cm-esre nyújtjuk, kerekformákkal kiszúrjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Olvasztott margarinnal lekenjük és további 20 percig kelesztjük.

Fügével tálaljuk.

Neked ajánljuk