Sütőben sült batáta cékla virslivel

Sütőben sült batáta cékla virslivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 nagyobb batáta
  • 2 db cékla
  • 4 db virsli
  • 1 evőkanál olaj
  • bors
  • 1 nagyobb batáta
  • 2 db cékla
  • 4 db virsli
  • 1 evőkanál olaj
  • bors

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A batátát és a céklát megmossuk. A céklát négyfelé vágjuk, olajjal kikent alufóliába tesszük, megsózzuk, borsozzuk. Egy kisebb tepsibe tesszük, és betoljuk a sütőbe, hamarabb mint a batátát és a virslit, mert több idő kell, hogy megpuhuljon.

A batátát meghámozzuk, majd karikára vágjuk. A virsliket bevagdaljuk. Egy tálba rakjuk, kevés sóval és borssal megszórjuk, kevés olajjal elkeverjük.

Veszünk egy sütőpapírral bélelt tepsit és sorba rakjuk benne a batátákat a végébe rakjuk a virsliket. Betoljuk a sütőbe (kb. 20 percre), és addig sütjük, amíg barnulni kezd a batáta széle, és a virsli ropogósra sül.

Ha a cékla is és a batáta is megsült, a virslivel együtt tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!