Sütés nélküli vaníliás süti

Sütés nélküli vaníliás süti
Elkészítési idő
3,0 9 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 vaníliás pudingpor (de bármilyen ízű lehet)
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • egy kis üveg rumaroma
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 csomag háztartási keksz
  • 3 vaníliás pudingpor
  • 9 dl tej
  • 6 evőkanál cukor
  • 1,5 dl tej
  • egy kis üveg rumaroma
  • 2 teáskanál porcukor
  • 1 csomag háztartási keksz

Elkészítés:

1,5 dl tejet összekeverünk a porcukorral és a rumaromával.

Egy jénai tálba vagy valamilyen forma aljára sorban kekszeket helyezünk, és meglocsoljuk a rumos-cukros tej felével. Ezek után a maradék kekszet egy külön kis tálba tesszük, és azt is beáztatjuk a maradék rumos-cukros tejbe.

A pudingport a többi tejjel és a cukorral sűrűre főzzük, és még forrón a felét ráöntjük a jénaiba kirakott kekszre. Ennek felére rakjuk a többi rumos-cukorba áztatott kekszet, majd a tetejére öntjük a maradék pudingot. Elsimítjuk a tetejét, és miután teljesen kihűlt, 1-2 órára hűtőbe tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Wagensommer Alexandra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti