Sütés nélküli pillangós torta

Sütés nélküli pillangós torta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1,5 l tej
  • 14 csapott evőkanál búzadara
  • 7 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 30 dkg barackbefőtt
  • 2 dkg ostya (pillangós)
  • 1,5 l tej
  • 14 csapott evőkanál búzadara
  • 7 evőkanál cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 csomag zselatinfix
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg háztartási keksz
  • 30 dkg barackbefőtt
  • 2 dkg ostya (pillangós)

Elkészítés:

A tejet felfőzzük a cukorral és a vaníliás cukorral. Amikor forr, hozzáadjuk a darát, és sűrűsödésig kevergetjük. Teljes kihűlés után összekeverjük a margarinnal.

A kapcsos tortaforma alját kirakjuk keksszel, ráöntjük a krémet (közé is rakhatunk kekszet). A kompótot lecsöpögtetjük, összeturmixoljuk, hozzáadjuk a zselatinfixet, és ráöntjük a darára. Pár órára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt kivesszük a tortaformából, tálcára tesszük, és ízlés szerint díszítjük a tetejét.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!