Sütés nélküli oreo sajttorta

Sütés nélküli oreo sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a torta aljához:
  • 35 dkg oreo keksz
  • kb. 7-8 dkg Rama margarin (olvasztott)
  • a krémhez:
  • 25 dkg oreo keksz
  • 500 g mascarpone
  • 400 g natúr joghurt (görög)
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín (cukrászhab)
  • 20 g expressz zselatin (Dr. Oetker)
  • 0,5 dl víz
  • a díszítéshez:
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • kb. 12-14 db oreo keksz 
  • (a csatos tortaforma 24 cm-es)
  • 35 dkg oreo keksz
  • 7-8 dkg Rama margarin
  • 25 dkg oreo keksz
  • 500 g mascarpone
  • 400 g natúr joghurt (görög)
  • 25 dkg porcukor
  • 3 dl tejszín (cukrászhab)
  • 20 g expressz zselatin (Dr. Oetker)
  • 0,5 dl víz
  • 2 dl tejszín (cukrászhab)
  • 12-14 db oreo keksz 

Elkészítés:

A torta alához való kekszet aprítógépben összeaprítjuk, majd jól összekeverjük az olvasztott margarinnal és a tortaforma aljába egyenletesen belenyomkodjuk.

A mascarponét a porcukorral kikeverjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a kemény habbá felvert tejszínt, a kezünkkel összetört kekszet, végül pedig a 0,5 dl vízben feloldott zselatint. Az egészet óvatosan, de jó alaposan összekeverjük.) A krémet a tortaalapra egyenletesen rákenjük, majd betesszük a hűtőbe, és addig hűsölni hagyjuk, amíg meg nem dermed a krém (én egy egész éjszakára bent hagytam).

Másnap díszítjük: a csatos tortaforma oldalát levesszük a tortáról. A kekszből pár darabot félre teszünk díszítőnek, és a többit az aprítógépben apróra összeaprítjuk és a torta tetejére szórjuk. A tejszín felvert kemény habját egy csillagcsőrű nyomózsákba töltjük, megdíszítjük vele a torta szélét, majd a kinyomott hab tetejére egy félbe törött kekszet teszünk.

Megjegyzés:

A receptet Tündi konyha küldte be. Köszönjük!