Sütés nélküli joghurtos-gyümölcsös sütemény

Sütés nélküli joghurtos-gyümölcsös sütemény
Elkészítési idő
2,0 4 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alsó réteghez:
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 5 dl joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • a gyümölcsös réteghez:
  • 5 dl gyümölcsjoghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 20 dkg piros ribizli
  • 30 dkg háztartási keksz
  • 5 dl joghurt
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 5 dl gyümölcsjoghurt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál porcukor
  • 20 g zselatin
  • 1 dl víz
  • 20 dkg piros ribizli

Elkészítés:

Egy kisebb tepsit kibélelünk sütőpapírral, és az aljára egy sor kekszet rakunk.

A zselatint forró vízben feloldjuk. A joghurtot összekeverjük a porcukorral, majd hozzáöntjük a feloldott zselatint, átkeverjük, és az egészet rásimítjuk a kekszre. Hűtőbe tesszük, amíg megdermed.

A gyümölcsös réteghez a zselatint forró vízben feloldjuk. A joghurtot összekeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, majd hozzáadjuk a feloldott zselatint. Összekeverjük, és hozzáadjuk a gyümölcsöt. Rásimítjuk a fehér rétegre, visszatesszük a hűtőbe, amíg megdermed, majd felszeletelve kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti