Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta

Sütés nélküli gyümölcsös sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a kekszes alaphoz:
  • 50 dkg kekszmorzsa
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • a krémhez:
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl gyümölcsjoghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • a tetejére:
  • 15 dkg szőlő
  • 50 dkg kekszmorzsa
  • 3 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanál rum
  • 30 dkg mascarpone
  • 2 dl gyümölcsjoghurt
  • 10 dkg tejföl
  • 10 dkg porcukor
  • 4 dl habtejszín
  • 20 g zselatin
  • 15 dkg szőlő

Elkészítés:

A darált kekszet összekeverjük a kakaóporral. Ezután egy edényben a margarint a cukorral és a tejjel összemelegítjük, annyira, hogy a margarin és a cukor elolvadjon. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a kakaóporos kekszet és a rumaromát. Kapcsos tortaformába tesszük a masszát, szépen elegyengetjük, és félretesszük.

A krémhez kis lábosban kevés vízzel elvegyítjük a zselatint, és félretesszük. Kikeverjük a mascarponét, joghurtot és a tejfölt a porcukorral, és beleforgatjuk a keményre felvert tejszínt.

A zselatint kis lángon kevergetve feloldjuk, 3-4 evőkanál krémmel elvegyítjük, majd a többi krémhez adjuk, és ráöntjük a kekszes alapra. Pár órára hűtőbe tesszük.

A tetejére a megmosott, hosszában félbevágott szőlőszemekből virág alakokat készítünk a torta tetejére.

Megjegyzés:

A receptet Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!