Sütés nélküli gesztenye torta

Sütés nélküli gesztenye torta

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 50 dkg darált keksz
  • 20 dkg vaj
  • 5 ek. porcukor
  • 5 ek. kakaópor
  • 1,5 dl kávé
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 10 dkg étcsokoládé
  • meggybefőtt leve
  • 1 üveg meggybefőtt

A krémhez:

  • 60 dkg gesztenyemassza
  • 1/2 üveg rumaroma
  • 4 dl habtejszín
  • 1 dkg zselatin

A díszítéshez:

  • 1 dl habtejszín
  • 12 szem meggy
  • 36 szem franciadrazsé
  • tortadara
  • 12 db ostyarúd

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit a meggy kivételével összegyúrom, és egy tortaformába belenyomkodom egyenletesen. Ha kész, a tetejére rakom a kimagozott, meggybefőttet. Amíg a krémet elkészítem, a tésztát a hűtőbe rakom.

Elkészítem a zselatint. A gesztenyemasszához hozzáadom a rumaromát, a felvert habtejszínt és a zselatint. Miután összedolgoztam a krémet, megkenem vele a tésztát. 20-25 percre a hűtőbe rak.

Ha letelt az idő, a maradék felvert habtejszínnel megkenem a torta tetejét. Az oldalának az alját, ahol a tészta látszik, tortadarával bevonom. A tetejét meggyel, franciadrazséval, ostyarúddal és tortadarával díszítem.

Neked ajánljuk