Sütés nélküli diós-csokis habos rudak

Sütés nélküli diós-csokis habos rudak
Elkészítési idő
5,0 2 Értékelés
Elkészítés nehézsége rafinált
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 20 dkg őrölt babapiskóta
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet só
  • 1 evőkanál jamaikai rum
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg tortabevonó étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki tortabevonó
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál k cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • folpack
  • fólia a kinyújtásához
  • 20 dkg őrölt babapiskóta
  • 20 dkg darált pörkölt dió
  • 10 dkg barna cukor
  • csipet
  • 1 evőkanál jamaikai rum
  • 1 evőkanál holland kakaópor
  • 1 db tojás
  • 20 dkg tortabevonó étcsoki
  • 10 dkg fehér csoki tortabevonó
  • 3 dl habtejszín
  • 1 evőkanál k cukor
  • 1 csomag habfixáló
  • folpack
  • fólia

Elkészítés:

Fogunk egy tálat, beleöntjük a piskóta őrleményt, majd a többi hozzávalókkal jól összegyúrjuk. Két folpack fólia közé tesszük, és nyújtófával fél cm vastagra kinyújtjuk. A szélét egyenesre vágjuk, és egyforma kis téglalapokra osztjuk, amekkora a csövünk hossza. A szélességét az első feltekerésnél látjuk, mert körbe kell hogy érjen annyira, hogy összetudjuk a végét nyomni ahhoz, hogy ne nyíljon majd szét.

Egy barna csomagoló papírral bélelt tálcára helyezzük őket, és hagyjuk egy napot száradni a hűtőben.

Másnap mindkét csokoládét kevés olajjal gőz felett megolvasztjuk.

A csőről óvatosan levesszük a tésztát, ami már hengerré formálódott. Fogjunk egy műanyaggal bevont drótot, amit átfűzünk a hengereken, és a csokiba mártjuk óvatosan, nehogy elázzon. Rácsra helyezzük, majd a hűtőben megdermesztjük.

Ezután a fehér csokit egy kislyukú zsákba szedjük, és átcsíkozzuk vele a csokis hengereket. Dermedés után késsel leválasztjuk a rácsról, majd tejszínhabbal megtöltjük. Hűtőbe tároljuk.

Megjegyzés:

A receptet Némethne Zsuzsa küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti