Sütés nélküli citromos-tejszínes túrótorta

Sütés nélküli citromos-tejszínes túrótorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Az alaphoz:

  • 8 dkg vaj
  • 12-13 dkg babapiskóta
  • kevés tej

A túrós töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom a tetejére
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg étkezési zselatin

A tetejére:

  • tejszínhab

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a vajat a tortaalaphoz. Daráljuk össze a babapiskótát, adjuk hozzá a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belerakunk egy tortaformába és 30 percre a hűtőbe teszünk pihenni.

2. A pudingport keverjük el 2.5 dl hideg vízzel, forraljuk fel, főzzük sűrűvé, majd hűtsük ki. Közben keverjük össze a túrót a citromlével és a cukrokkal, és evőkanalanként keverjük bele a pudingba.

3. Oldjuk fel a zselatint 1dl forró vízben, és ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a krémhez, a habbá vert tejszínnel együtt.

A tetejét tejszínhabbal éss gyümölccsel díszítjük.

Neked ajánljuk