Sütés nélküli citromos-tejszínes túrótorta

Sütés nélküli citromos-tejszínes túrótorta
Elkészítési idő
3,0 14 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • Az alaphoz:
  • 8 dkg vaj
  • 12-13 dkg babapiskóta
  • kevés tej
  • A túrós töltelékhez:
  • 25 dkg túró
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 citrom leve
  • 1 citrom a tetejére
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg étkezési zselatin
  • A tetejére:
  • tejszínhab
  • 8 dkg vaj
  • 13 dkg babapiskóta
  • tej
  • 1 csomag vanília ízű pudingpor
  • 1 db citrom
  • 10 dkg cukor
  • 5 dl tejszín
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dkg étkezési zselatin
  • 25 dkg túró

Elkészítés:

1. Olvasszuk meg a vajat a tortaalaphoz. Daráljuk össze a babapiskótát, adjuk hozzá a vajat, egy kevés tejet, így egy jól gyúrható alapot kapunk, amit belerakunk egy tortaformába és 30 percre a hűtőbe teszünk pihenni.

2. A pudingport keverjük el 2.5 dl hideg vízzel, forraljuk fel, főzzük sűrűvé, majd hűtsük ki. Közben keverjük össze a túrót a citromlével és a cukrokkal, és evőkanalanként keverjük bele a pudingba.

3. Oldjuk fel a zselatint 1dl forró vízben, és ha kihűlt, ezt is hozzáadjuk a krémhez, a habbá vert tejszínnel együtt.

A tetejét tejszínhabbal éss gyümölccsel díszítjük.

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti