Sütés nélküli citromos mascarponés torta

Sütés nélküli citromos mascarponés torta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az alaphoz:
  • kb. 25-30 babapiskóta
  • a citromsziruphoz:
  • 170 g víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál citromlé
  • a krémhez:
  • 340 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 330 g tejszínhab
  • 25-30 db babapiskóta
  • 170 g víz
  • 2 teáskanál cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 teáskanál citromlé
  • 340 g mascarpone
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 citrom reszelt héja
  • 330 g tejszínhab

Elkészítés:

Egy kis lábosban elkezdjük melegíteni a vizet a citrom héjával és a cukorral. Közepes hőfokon addig melegítjük, amíg a cukor teljesen fel nem oldódik, és a víz nem kezd el jól lobogni. Ezt követően hagyjuk teljesen kihűlni, majd hozzákeverjük a citromlét is.

A mascapronét a porcukorral, a tejszínnel és a reszelt citromhéjjal addig keverjük, amíg nagyon sűrűvé nem válik.

A babapiskótákat olyan hosszúságúra vágjuk mint a kapcsos tortaforma magassága, majd a forma szélén körbe helyezzük, szorosan egymás mellé. Ezután a forma alját is kibéleljük a babapiskótával, ezt megkenjük a citromsziruppal. Erre kerül a krém fele, majd újabb babapiskóta réteg következik, amit bekenünk a maradék citromsziruppal. Erre kenjük rá a maradék krémet.

Hűtőszekrénybe tesszük és minimum 3-4 órát hagyjuk pihenni. Ezt követően óvatosan levesszük róla a kapcsos tortaformát.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!