Elkészítés:
A zabkekszet tejbe mártogatjuk, és körbe kirakjuk vele a tortaformát.
A grízes alaphoz a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a grízt, a vaníliás cukrot, nádcukrot. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor készen van, félretesszük hűlni.
A kihűlt grízhez adjuk a vajat. A gríz felét másik tálba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport.
A kekszalapra kanalazzuk a kakaós krémet, és befedjük a fehér krémmel.
A tetejére a lecsöpögtetett barackbefőttet összepépesítjük. A befőtt levéből 6-7 evőkanálnyit meglangyosítunk és feloldjuk benne a zselatint. A pépesített barackhoz adjuk, a torta tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 3-4 órára.
Hűsölés után kivesszük a formából és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét
Megjegyzés:
A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti