Sütés nélküli barackos tejbegríztorta

Sütés nélküli barackos tejbegríztorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • az aljára:
  • 20 dkg zabkeksz
  • 4 evőkanál tej
  • *
  • a grízes alaphoz:
  • 1 l tej
  • 10 evőkanál gluténmentes gríz
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • *
  • a tetejére:
  • 20 dkg barackbefőtt
  • 20 g zselatin
  • 20 dkg zabkeksz
  • 4 evőkanál tej
  • *
  • 1 l tej
  • 10 evőkanál gluténmentes gríz
  • 20 dkg nádcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 20 dkg vaj
  • 1 púpozott evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • *
  • 20 dkg barackbefőtt
  • 20 g zselatin

Elkészítés:

A zabkekszet tejbe mártogatjuk, és körbe kirakjuk vele a tortaformát.

A grízes alaphoz a tejet megmelegítjük, hozzáadjuk a grízt, a vaníliás cukrot, nádcukrot. Folyamatosan kevergetve sűrűre főzzük. Amikor készen van, félretesszük hűlni.

A kihűlt grízhez adjuk a vajat. A gríz felét másik tálba tesszük, hozzáadjuk a kakaóport.

A kekszalapra kanalazzuk a kakaós krémet, és befedjük a fehér krémmel.

A tetejére a lecsöpögtetett barackbefőttet összepépesítjük. A befőtt levéből 6-7 evőkanálnyit meglangyosítunk és feloldjuk benne a zselatint. A pépesített barackhoz adjuk, a torta tetejére simítjuk, és a hűtőbe tesszük 3-4 órára.

Hűsölés után kivesszük a formából és ízlés szerint díszítjük a torta tetejét

Megjegyzés:

A receptet Dömőkné Salamon Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti