Sütés nélküli almás piskóta

Sütés nélküli almás piskóta
Elkészítési idő
4,0 3 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg alma
  • babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • tortadara
  • 1 kg alma
  • babapiskóta
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 4,5 dl víz
  • cukor
  • fahéj
  • 2 dl habtejszín
  • tortadara

Elkészítés:

A lereszelt almát 2 dl vízben puhára pároljuk. A pudingporokat 2,5 dl vízben elkeverjük, és a megpárolt almára öntjük, majd sűrűsödésig főzzük. Ízlés szerint cukorral és fahéjjal ízesítjük, édesítjük.

Jól elkeverjük, és a felét még melegen a piskótára öntjük. Újabb sor babapiskóta következik, majd az alma másik fele. Kicsit hűlni hagyjuk.

Felverünk 2 dl tejszínt habfixálóval, és vastagon az almára simítjuk. A tetejére tortadarát szórunk, vagy csokit reszelünk rá. Pár órát hűtőben pihentetjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsák Sándorné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti