Sütés nélküli almás-diós pite

Sütés nélküli almás-diós pite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 8 szelethez:
  • a tésztához:
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg aszalt datolya
  • *
  • a töltelékhez:
  • 3 zöldalma (szeletelt)
  • 1 citrom leve
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl almalé
  • 3 db lapzselatin
  • 25 dkg dió
  • 25 dkg aszalt datolya
  • 3 zöldalma (szeletelt)
  • 1 db citrom leve
  • 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
  • 2 evőkanál méz
  • 1 dl almalé
  • 3 db lapzselatin

Elkészítés:

A datolyát kimagozzuk, mixerbe tesszük a dióval együtt és durvára mixeljük. Belenyomkodjuk a 20 centis kapcsos tortaformába úgy, hogy a peremére is jusson kb. 2 cm magasan. A hűtőszekrényben pihentetjük addig, amíg elkészítjük a tölteléket.

Az almát meghámozzuk, kimagozzuk, húsát vékony szeletekre vágjuk. Serpenyőbe helyezzük az almaszeleteket, hozzáadjuk a citrom levét, a fűszereket, a mézet, az almalevet, 4 dl vizet, és 10 percig főzzük közepes lángon.

A zselatinlapokat vízbe áztatjuk kb. 5 percre, vagy amíg meglágyul. Az almát leszűrjük, a levét felfogjuk, és felére beforraljuk. A zselatint kinyomkodjuk, és felolvasztjuk a lében. Hagyjuk kicsit hűlni.

Az almát szétterítjük a diós-datolyás kérgen és ráöntjük a levet. Hűtőbe tesszük 1-2 órára, majd felvágjuk és tálaljuk. Tálalásnál mazsolával díszíthetjük, illetve az almához is szórhatunk főzés közben.

Megjegyzés:

Fotó: Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti