Sushi-variációk

Sushi-variációk

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg sushi rizs
  • kevés só
  • cukor
  • rizsecet vagy 10%-os ételecet
  • szójaszósz

A maki sushihoz:

  • 2 lap nori-nori (szárított tengeri alga)
  • 6 dkg füstölt lacazfilé
  • 10 centi kígyóuborka

Elkészítés:

A sushi rizst egymás után 9x hidegvízben átmossuk, majd a rizshez képest másfélszeres mennyiségű, sóval, cukorral, rizs- vagy ételecettel ízesített vízben lassú tűzön, sűrűn megkeverve, kb. 10-12 perc alatt megfőzzük, majd kihűtjük.

A maki sushihoz 1-1 norilapot bevizezünk, bambuszlapra fektetjük, 2-2 marék rizst teszünk rájuk, vizes kézzel a norilapok 3/4 részén elsimítjuk, a közepükre tesszük a vékony csíkokra vágott füstölt lazacot, a meghámozott, kimagozott, szintén vékony csíkokra vágott uborkát, és a bambuszlap segítségével szorosan felcsavarjuk. Ha mindkét maki sushi elkészült, lefóliázva hűtőbe tesszük.

Tálaláskor a maki sushikat vízbe mártott éles késsel kisujjnyi vastag szeletekre vágjuk.

Neked ajánljuk