Sushi gyerekeknek

Sushi gyerekeknek
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • algalap (nori -már nemcsak ázsiai élelmiszerekre szakosodott boltokban, de szupermarketekben is kapható)
  • főtt sushi rizs
  • kevés szójaszósz
  • 1 doboz Rio Mare
  • 1 sárgarépa (meghámozva, csíkokra vágva)
  • 1 kaliforniai paprika (csíkokra vágva)
  • szójaszósz
  • algalap (nori)
  • főtt sushi rizs
  • kevés szójaszósz
  • 1 doboz Rio Mare
  • 1 db sárgarépa
  • 1 db kaliforniai paprika
  • szójaszósz

Elkészítés:

Egy konyharuhára folpackot teszünk, majd erre rakjuk az algalapokat (a fényes felükkel alul). Az egyik végüket megkenjük kevés vízzel, a száraz végére tesszük a rizst, egyenletesen elsimítjuk, majd jöhet egyenletesen elosztva rajta a Rio Mare, a sárgarépa, és paprika csíkok.

A folpack segítségével elkezdjük feltekerni a sushit az aljáról kezdve, így a felső üresen hagyott csík segítségével biztonságosan le lehet zárni a tekercset, hogy ne essenek ki a töltelékek.

Miután feltekertjük, hagyjuk 10-15 percet állni, aztán egy éles késsel 3-4 centis darabokra vágjuk és felállítjuk őket egy tányérra. Szójaszósszal kínáljuk.

A tipikus sushi rizs kerek vagy közepes szemű, nagyon ragadós rizs, amit ecettel, sóval és cukorral ízesítenek. A készítésnél nagyon fontos, hogy a rizst addig kell öblíteni, amig a lepergő víz teljesen tiszta nem lesz. Ezután hagyni kell megszáradni teljesen (ez kb. 1 óra) és csak miután megszáradt, akkor szabad elkezdeni főzni, majd gőz fölött beledolgozni a rizsecetet. Ekkor szigorúan tilos kevergetni! Ha követjük ezeket a lépéseket, akkor a rizs hamar le fog hűlni, hamar magába szívja a rizsecetet és nem fog túlfőni.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!