Sűrűre töltött bejgli

Sűrűre töltött bejgli

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 4-6 rúdhoz:

A tésztához:

  • 80 dkg finomliszt
  • 1 csomag élesztő
  • 20 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 10 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 dl tej

A diós töltelékhez:

  • 30 dkg durvára darált dió
  • 12 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 4 ek. baracklekvár
  • 6 dkg birsalmasajt kockára vágva
  • 6 dkg aszalt vörös áfonya
  • 5-6 dkg aszalt gyümölcs
  • 1 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk. őrölt szegfűszeg
  • rum

A mákos töltelékhez:

  • 25 dkg darált mák
  • 12 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 3 ek. baracklekvár
  • 6 dkg birsalmasajt kockára vágva
  • 6 dkg aszalt vörös áfonya
  • 6 dkg aszalt gyümölcs
  • 1/2 kk. őrölt fahéj
  • 1/2 kk.
  • őrölt szegfűszeg
  • rum

A kenéshez:

  • 1 tojás

Elkészítés:

A tészta alapanyagait kényérsütőben fél órás programmal keverjük, kivesszük és feldaraboljuk 4 részre, átgyúrjuk, téglalap alakúra nyújtva őket megtöltjük töltelékkel.

A töltékek hasonlóan készülnek.Cukrot 1 dl forró vízbe öntünk, a dió vagy mák mehet bele és az ízesítők, lekvár, aszalt gyümölcsök, majd össszkeverjük.

A rudakat feltekerjük, kikent tepsibe rakjuk őket és felvert tojással megkenjük.Hűtjük fél óráig, megszurkáljuk a rudakat és 35 percig sütjük előmelegített sütőben 175 fokon.

Neked ajánljuk