Surimi salátával töltött tésztakosárkák

Surimi salátával töltött tésztakosárkák

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 16 darabhoz:

A tésztakosárkákhoz:

  • 23 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1/2 mk. só
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek. tejföl

A salátához:

  • 15 dkg surimi (rákrudacska), hiányában koktélrák
  • 1 marék fekete olívabogyó
  • 1 jégcsapretek
  • 1/2 fejes saláta
  • 2 dl natúr joghurt
  • 3 ek. extra szűz olívaolaj
  • bors
  • 1 csokor kapor

Elkészítés:

A tésztához a szitált lisztet a vajjal és a sóval gyorsan összemorzsolom, majd hozzáadom a tojássárgát és a tejfölt, egynemű tésztává gyúrom. Ezután lefóliázva 1-2 órára hűtőbe teszem pihenni.

Az omlós tésztát lisztezett gyúródeszkára borítom, 16 egyforma darabra vágom, kigömbölygetem, kilapítom és kibélelem vele 16 fém kosárkaformát. A széleknél a tésztát rányomom a forma éles szélére és levágom. Alufóliával vagy szárazbabbal, lencsével megtöltöm, hogy sülés közben üreges maradjon a kosárka, majd 180 fokos sütőben 20-25 perc alatt megsütöm. Kiszedem belőle a fóliát vagy a magvakat, kiborítom a formából és kihűtöm.

Közben a salátához a surimit kicsi darabokra vágtam, salátás tálba szórtam, majd hozzáadtam a lecsepegtetett és karikákra vágott olajbogyót, a meghámozott, kicsi kockákra darabolt jégcsapretket, a leveleire szedett, megmosott, lecsepegtetett és metéltre vágott salátát. A joghurtot az olajjal elkeverem, sóval, borssal, az aprított kaporral ízesítem, és lazán összeforgatom a salátával.

Végül a kihűlt omlós kosárkákat megtöltöm az olívás surimi salátával, és hidegen kínálom. Ízlés szerint friss kaporral díszítem.

Hasonló receptek