Sültcsirke gombamártással

Sültcsirke gombamártással

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1,5 kg csirke
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 1 kisebb fej fokhagyma
  • 2 dkg só
  • 1 csipetnyi bors
  • 1 csipetnyi bazsalikom
  • 1 dl félédes fehérbor
  • 1 csipetnyi majoránna

A sütéshez:

  • római tál

A mártáshoz:

  • gomba
  • tejszín
  • hagyma
  • bors

Elkészítés:

A csirkét sózom, borsozom, vékonyra szelt fokhagymával megspékelem és fűszerezem majorannával, bazsalikommal. Római tálat kibélelek szalonnaszeletekkel. Belerakom bőrös felével lefele a húst és 1 dl fehérborral leöntve, közepes hőmérsékleten sütöm, 1 órán keresztül, lefedve.

A gombamártáshoz a gombaszeleteket megdinsztelem kis olajon, utána ízesítem sóval és borssal, végül kis tejszínnel felöntve átforralom.

A megsült csirkét megfordítom és megpirítom a bőrös felét, fedő nélkül.

Neked ajánljuk