Sült zöldségek kétféle mártogatóssal

Sült zöldségek kétféle mártogatóssal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Olcsó ételek

Hozzávalók:

  • 1 cékla
  • 1 zellergumó
  • 1 sárgarépa
  • 1 fehérrépa
  • 1 burgonya
  • 15 dkg sütőtök
  • 1 chilipaprika
  • 3 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors

A juhtúrós-fűszerpaprikás mártogatóshoz:

  • 5 dkg juhtúró
  • 2 dl tejföl
  • fél teáskanál fűszerpaprika

A mézes-mákos joghurt-mártogatóshoz:

  • 5 dkg egész mákszem
  • 1 evőkanál méz
  • 2 dl natúr joghurt

Elkészítés:

A chilipaprikát és a fokhagymagerezdeket felaprítjuk, majd összekeverjük kevés olívaolajjal. A többi zöldséget meghámozzuk és csíkokra vágjuk.

Egy tepsiben összekeverve meglocsoljuk a chilis-fokhagymás olajjal a zöldségeket. Megsózzuk, megborsozzuk, majd 200 fokos sütőben grill fokozaton megsütjük.

A juhtúrós mártogatóshoz villával összenyomjuk a juhtúrót, majd tejföllel és fűszerpaprikával elkeverjük.

A mézes-mákos mártogatóshoz egy serpenyőt felmelegítünk, majd megpirítjuk az egész mákszemeket benne. Mézzel összekevert joghurtba keverjük a mákszemeket.

Tálaljuk a zöldségeket a mártogatósokkal kínálva.

Hasonló receptek