Sült vaddisznócomb

Sült vaddisznócomb

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 kanál mustár
  • 3 darab hagyma
  • 1 darab fokhagyma
  • fél citrom
  • kakukkfű
  • mustármag
  • 10 dkg dizsnózsír
  • színes bors
  • koriander
  • zsályalevél

Elkészítés:

Elkészítés: Az ételt vaslábosban, kemencében érdemes sütni. A zsírt kicsit megolvasztva eloszlatjuk a lábos aljában. Ezután beletesszük a húst, amit 4 nagyobb darabra vágtunk fel. Megsózzuk a darabokat, a hagymát rákarikázzuk, a fokhagymagerezdeket pedig közészórjuk. Utána a fűszereket és fűszernövényeket is rászórjuk, majd felöntjük mustáros vízzel.

A jól felfűtött kemencébe helyezzük a vasfedővel fedett lábost. 2 óra múlva ellenőrizetjük, hogy megpuhult-e a hús. Ha igen, kivesszük, ha nem akkor még hagyjuk puhulni. A húst még melegen, felszelve tálaljuk.

Neked ajánljuk