Hozzávalók:
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 alma
  • 1 mk. szárított majoránna
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor ecet
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 3 cl pálinka
  • 1 kg vaddisznócomb
  • 1 fej hagyma
  • 1 db alma
  • 1 mk. szárított majoránna
  • 1 mk. szárított kakukkfű
  • 5 szem borókabogyó
  • 1 mk. szárított rozmaring
  • 2,5 dl tejszín
  • 1,5 dl vörösbor ecet
  • 1 ek. citromlé
  • 1 ek. zsemlemorzsa
  • 3 cl pálinka

Sült vaddisznó gazdagon fűszerezve

Elkészítési idő
3,0 5 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges

Elkészítés:

Felkarikázott hagymát, majorannát, kakukkfüvet, szétnyomkodott borókabogyót, rozmaringot teszek forró ecetbe.A húst ebbe a páclébe rakom, utána a hűtőbe kb. 2 napra, lefedve.Római tálat hideg vízbe áztatom kb. 20 percre és a húst belerakom és a leszűrt páclé harmadával meglocsolom, lefedem a tálat és 200 fokon 2 óráig sütöm.Sütés közben mondjuk 40 percenként meglocsolom a megmaradt páclével.A pecsenyelébe tejszínt keverek, sózom, borsozom.Lereszelt almához citromlevet és pálinkát csepegtetek, zsemlemorzsához keverem és ezzel a szósszal tálalom.