Sült tyúk paradicsom szósszal sült újburgonyával

Sült tyúk paradicsom szósszal sült újburgonyával

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 db levesben főtt tyúkcomb
  • 1 kg újburgonya
  • 1 l házi paradicsomlé vagy 2 kisdoboz sűrített paradicsom
  • bors
  • 5 db bazsalikom levél
  • 1 evőkanál olaj
  • 4 dl olaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika

Elkészítés:

A megtisztított újburgonyát kockára vágjuk, megsózzuk, kicsit állni hagyjuk, majd forró olajban kisütjük és papírtörlőre kiszedjük.

A főtt tyúk combokat megsózzuk, borsozzuk, és forró olajban fedő alatt szép piros ropogósra sütjük.

Amíg sül a hús, addig elkészítjük a paradicsomszószt. Az olajat felforrósítjuk, beleszórjuk a lisztet, zsemleszínűre pirítjuk, lehúzzuk a tűzről, beleszórjuk a piros paprikát és elkeverjük. Felöntjük a paradicsomlével és egy kevés vízzel elkeverjük. (Ha sűrített paradicsomból készítjük, akkor a paradicsomot hideg vízzel folyósra kikavarjuk.)

Visszatesszük a tűzre, sózzuk, borsozzuk, belerakjuk a cukrot, a bazsalikom leveleket, majd állandó kevergetés mellet felforraljuk és besűrítjük. Ha kész a mártás, kivesszük a bazsalikom leveleket, megkóstoljuk, és ha kell utána ízesítjük.

Együtt tálaljuk és kínáljuk

Neked ajánljuk