Sült töltött padlizsán

Sült töltött padlizsán
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db padlizsán
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 db erős paprika
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • őrölt kömény
  • kevés szegfűbors
  • citrom
  • 4 db padlizsán
  • 25 dkg darált marhahús
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 db paradicsom
  • 1 db paprika
  • 4 db erős paprika
  • 3 evőkanál paradicsompüré
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • bors
  • őrölt kömény
  • kevés szegfűbors
  • citrom

Elkészítés:

A padlizsánok két végét levágjuk, meghámozzuk, közepükbe egy rést vágunk, és fél órára sós, citromos vízbe tesszük.

A darált húst olaj nélkül vöröshagymával fehéredésig pirítjuk, majd belereszelünk egy fej meghámozott paradicsomot, beletesszük az apróra vágott paprikát, sózzuk, borsozzuk, ízésítjük őrölt köménnyel és szegfűborssal. 1 kanál sűrített paradicsommal színt adunk neki, a végefelé beletesszük az apróra vágott petrezselymet, és zsírjára sütjük.

A padlizsánokat, kinyomkodjuk, és bő, forró olajban 5 percig sütjük. Ha kész, ugyanebben az olajban a csípős paprikákat is megsütjük.

Tűzálló tálba helyezzük a padlizsánokat, és mindegyiket megtöltjük a húsos raguval. Ezután mindegyik töltelékébe 1-1 gerezd fokhagymát teszünk, majd a tetejükre 1-1 szelet paradicsomot. A sült paprikákat is a padlizsánokra helyezzük.

2 evőkanál paradicsompürét elkeverünk kevés vízzel, és a padlizsánok alá öntjük. 180 fokos sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.