Sült sonkás-sajtos tészta

Sült sonkás-sajtos tészta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 30 dkg penne (vagy ízlés szerinti tészta)
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejföl (20%-os)
  • 6 dkg vaj
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt színes bors (ízlés szerint)
  • 30 dkg penne (vagy ízlés szerinti tészta)
  • 30 dkg füstölt sonka
  • 1 db vöröshagyma
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg trappista sajt
  • 4 dl tejföl (20%-os)
  • 6 dkg vaj
  • őrölt színes bors

Elkészítés:

A sonkát kisebb kockára, a megpucolt vöröshagymát apróra vágjuk. Egy serpenyőbe felolvasztjuk a vaj felét, majd hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és üvegesre pároljuk.

Ezután hozzáadjuk a felkockázott sonkát, megszórjuk egy csipet sóval, ízlés szerint őrölt borssal, és kevergetve sütjük pár percig, majd kihűtjük. Amikor már kihűlt, hozzáadjuk a reszelt füstölt sajtot, a tejfölt, és alaposan összekeverjük. (Közben kóstoljuk, és ha szükséges, utána ízesítsünk.)

A tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük, alaposan lecsepegtetjük, és hozzáadjuk a sonkás-sajtos.... keverékhez, és összekeverjük, forgatjuk.

Egy jénai tálat (vagy tepsit) a maradék vajjal kikenünk, majd beleöntjük a tésztás keveréket. Ezután a tetejét megszórjuk a reszelt trappista sajttal. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és szép pirosra sütjük. Tálalás előtt hagyjuk kicsit hűlni, majd úgy kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti