Sült ponty

Sült ponty
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg pontyszelet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szem paradicsom
  • 5-6 db közepes burgonya
  • olívaolaj
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • fokhagymapor
  • 1 kg pontyszelet
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2-3 szem paradicsom
  • 5-6 db közepes burgonya
  • olívaolaj
  • ételízesítő
  • őrölt bors
  • fokhagymapor

Elkészítés:

A pontyszeleteket ételízesítővel, őrölt borssal, fokhagymaporral befűszerezzük. Tepsibe fektetjük, felszeletelt vöröshagymával, paradicsom szeletekkel borítjuk, olívaolajjal meglocsoljuk, kevés vizet öntünk alá, majd 180-190 fokra előmelegített sütőben alufólia alatt 1/2 óra alatt megsütjük.

Levesszük róla a fóliát, és kb. 20 percig tovább sütjük, hogy egy kicsit megpiruljon. A burgonyát héjastól alaposan megmossuk, fóliába tekerve a halsütés közben a tepsi mellett kb. 50 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Vargáné Szentes Dóra küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti