Sült pisztráng

Sült pisztráng

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db pisztráng
  • 40 dkg burgonya
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 db zöldpaprika
  • 2 szem paradicsom
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 4 dl tejföl
  • hal fűszerkeverék
  • olaj

Elkészítés:

Elkészítés: A fűszerkeveréket és a zúzott fokhagymát a tejfölhöz adjuk, összekeverjük és állni hagyjuk egy kicsit.

A vöröshagymát a füstölt szalonna egy részével együtt üvegesre dinszteljük, majd félretesszük.

A pisztrángot jól megtisztítjuk, sózzuk, majd bevagdossuk. A bevagdosott részekbe még nyers füstöltszalonna-darabokat tűzdelünk, a fűszeres tejföllel jól bekenjük, és állni hagyjuk.

A paradicsomot, a paprikát és a megtisztított burgonyát is karikára vágjuk.

Kizsírozunk egy tepsit, a burgonyát szétterítjük rajta, és finoman megsózzuk. A pisztrángokat a tetejére fektetjük, majd egyenletesen ráhalmozzuk a pirított vöröshagymát, a füstölt szalonnát, a paradicsomot és a paprikát. A megmaradt fűszeres tejfölt az étel tetejére csorgatjuk.

A tepsit lefedjük alufóliával, és körülbelül 180 Celsius-fokon 70 percig sütjük.

Közben a fóliát egy idő után levesszük, mert a pisztrángokat időközönként meg kell forgatni. A végén grill-fokozaton is süthetjük egy kicsit, hogy szebb színe legyen.

Neked ajánljuk