Sült paprikás tészta

Sült paprikás tészta
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a sült paprikához:
  • 3 db kaliforniai paprika (különböző színű)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 g petrezselyem (apróra szeletelve)
  • 60 ml olívaolaj
  • ízlés szerint só és bors
  • a tésztához:
  • 350 g csavart tészta
  • 300 g szalonna
  • 400 g kis mozzarella golyó
  • 5 friss bazsalikom levél
  • az öntethez:
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 nagy csipet só
  • 3 db kaliforniai paprika (különböző színű)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 15 g petrezselyem (apróra szeletelve)
  • 60 ml olívaolaj
  • 350 g csavart tészta
  • 300 g szalonna
  • 400 g kis mozzarella golyó
  • 5 friss bazsalikom levél
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 60 ml olívaolaj
  • 1 teáskanál oregánó
  • 3 evőkanál balzsamecet
  • 1 csipet
  • bors

Elkészítés:

Egyszerű ötlet ebédre vagy vacsorára.

Először elkészítjük a sült paprikát. A paprikákat megmossuk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük, és a paprikákat a rácson elhelyezzük. Időnként megfordítjuk a paprikákat, hogy mindegyik oldala jól megsüljön (ne ijedjünk meg, ha fekete lesz).

Amikor megsültek a paprikák egy edénybe szedjük, és 15 percig hagyjuk, hogy fedő alatt pihenjenek. A paprikák „héját” lehúzzuk, majd félbe vágjuk, így könnyedén el tudjuk távolítani a szárat és a magokat. A paprika húsát vékony szeletekre vágjuk. Az így kapott csíkokat egy tálba helyezzük, majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, a petrezselymet, az olívaolajat, a borsot és a sót. Óvatosan összeforgatjuk. Kb. 60 percig félre tesszük, hogy az ízek összeérjenek.

A szalonnát vékonyan felkockázzuk. Egy serpenyőbe olívaolajat teszünk, majd elkezdjük benne pirítani a szalonnát.

Egy kis tálban elkészítjük az öntetet. Kimérjük az olívaolajat, hozzáadjuk a balzsamecetet, a sót, az oregánót és belenyomjuk a fokhagymát. Jól összekeverjük.

A tésztát kifőzzük. A mozzarella golyókat félbevágjuk. A kifőtt tésztát egy nagy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a sült paprikát, a szalonnát és a mozzarella golyókat, végezetül ráöntjük az öntetet is. Óvatosan, de alaposan összeforgatjuk. Tálalás előtt meghintjük a bazsalikommal.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!