Sült paprika krémleves

Sült paprika krémleves

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db nagyobb kápia paprika
  • 3 db piros kaliforniai paprika
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma
  • 1 nagy fej vöröshagyma

a tálaláshoz:

  • fél zöld színű kaliforniai paprika
  • 4-5 db érett paradicsom (lehet konzerv paradicsom is)
  • bors
  • 6-8 friss bazsalikom levél

Elkészítés:

A paprikákat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük és puhára sütjük. Sütés közben egyszer átfordítjuk, hogy egyenletesen süljön. Ha megsültek, tálba szedjük és letakarjuk, kézmelegre hűtjük, majd leszedjük a külső vékony héját és kimagozzuk.

Amíg a paprika sül, 1,2 l vízben kb. 15 percig főzzük a fokhagymát, a kisebb darabokra vágott vöröshagymát és a meghámozott és kockákra vágott paradicsomot. Sóval, borssal és az összevágott bazsalikom levelekkel ízesítjük.

A végén mindent beleöntünk egy turmix gépbe, a sült paprikákat is hozzátesszük és krémesre pépesítjük. A zöld paprikát vékony csíkokra metéljük és levesbetétként külön tálkában tálaljuk.

A receptet Bodnár Éva küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk