Sült pangasius filé burgonyával

Sült pangasius filé burgonyával

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 40 dkg pangasius filé
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 szem burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 kávéskanál só
  • 3 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál őrölt bors
  • olívaolaj

Elkészítés:

Felaprítom a fokhagymát és a vöröshagymát, a burgonyát felkockázom. A halat megtisztítom. Összekeverem a sót a pirospaprikával és a borssal.

A halat és a burgonyát a fűszerkeverékekkel összeforgatom kevés olívaolajjal.

Alufólialapok alsó részét vékonyan megkenem olivaolajjal, majd a hagymakarikákat, rá pedig a bepácolt burgonyakarikákat teszem, végül rászórom a fokhagymadarabokat és a tetejére fektetem a halat. Az alufóliacsíkok minden oldalán szabad helyet hagyok, majd az alufólia hozzávalókkal megrakott felére ráhajtom a másik felét, és a széleit behajtom.

A batyukat tepsibe teszem és 220 fokos sütőben 45 percig sütöm.

Mikor átsültek a halak, az összes batyu tetejét kibontom, és visszarakom őket a sütőbe még 15 percre pirulni.

Neked ajánljuk