Sült padlizsán joghurt szósszal

Sült padlizsán joghurt szósszal
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a padlizsánhoz:
  • 2 nagy padlizsán
  • 120 ml olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • a joghurtos szószhoz:
  • 300 g natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 teáskanál só
  • a díszítéshez:
  • fél gránátalmából kinyert magok
  • 2 evőkanál kapor (finomra vágva)
  • piros chili paprika (szeletelve)
  • 2 nagy padlizsán
  • 120 ml olívaolaj
  • só és bors ízlés szerint
  • 300 g natúr görög joghurt
  • 1 teáskanál fokhagymapor
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1/4 teáskanál
  • fél db gránátalma magjai
  • 2 evőkanál kapor
  • piros chili paprika

Elkészítés:

A joghurtos szószhoz a hozzávalókat egy tálba tesszük és alaposan összekeverjük, majd a hűtőszekrénybe helyezzük, hogy az ízek jól összeérjenek (akár már előző nap el lehet készíteni).

A padlizsánt megmossuk, majd egy hámozó segítségével néhány helyen függőlegesen lehúzzuk a bőrét. Kb. 1,5 cm vastagságúra karikázzuk. Mindegyik padlizsán oldalát megkenjük olívaolajjal, majd sóval és borssal ízesítjük.

A padlizsánokat az olajozott oldalukkal lefelé a tepsibe helyezzük, majd a 180 fokra előmelegített sütőben 5 percig sütjük. (Sütés helyett akár grillezhetjük is.)

Az idő elteltével a padlizsánok sima oldalát is megkenjük olívaolajjal majd azt is ízesítjük és ezzel az oldalával lefordítva helyezzük vissza a tepsibe. Ebben az esetben addig sütjük, míg a padlizsánok teljesen meg nem puhulnak (fontos, hogy a formáját meg kell tartania).

A kész padlizsánokat kihűlni hagyjuk, majd mindegyikre kanalazunk a joghurtos szószból, meghintjük a gránátalma magjával, a kaporral és a chili paprikával.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!