Sült oldalas mustáros uborkával

Sült oldalas mustáros uborkával

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg oldalas
  • 15 dkg hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csipetnyi köménymag
  • 1 teáskanál paprikakrém
  • 0,5 dl olaj
  • 40 dkg burgonya

A raguhoz:

  • 20 dkg kígyó uborka
  • 10 dkg csemege uborka
  • 2 evőkanál magos mustár
  • őrölt fehérbors
  • 1 csipetnyi őrölt gyömbér

Elkészítés:

A húst megmossuk, leszárítjuk és megtűzdeljük a tisztított, negyedelt fokhagymával. Sózzuk, bekenjük paprika krémmel, megszórjuk köménymaggal, és tepsibe tesszük. Mellészórjuk a tisztított, cikkekre vágott hagymát, meglocsoljuk az olajjal és 1 dl vizet öntünk alá. 180 C-fokosra előmelegített sütőben 50 percig sütjük, néha locsolgatjuk, és ha kell, pótoljuk a vizet. Ha meg tudjuk fordítani benne a csontot, akkor sült meg.

A burgonyát megmossuk, és sós vízben, héjastól megfőzzük, majd megtisztítjuk és lereszeljük. Amikor megsült a hús, kivesszük a tepsiből. A visszamaradt hagymát félretesszük, a szaft egyik felével összekeverjük a reszelt burgonyát, sóval és ízlés szerint őrölt borssal is ízesítjük.

A szaft másik felét serpenyőbe öntjük, beletesszük a megtisztított, félbevágott uborkát, aminek magját kikapartuk, és fél karikákra szeleteltünk. Amikor összeesett kicsit, rátesszük a kockákra vágott csemege uborkát, fűszerezzük, belekeverjük a mustárt is és 2-3 perc alatt összepirítjuk. Öntünk rá 1 dl vizet és összeforraljuk. A szeletelt oldalassal tálaljuk, reszelt burgonyát és a sült hagymát kínáljuk mellé.

Neked ajánljuk