Sült oldalas káposztával és krumplival

Sült oldalas káposztával és krumplival
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • ,5 kg oldalas
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 1 vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt feketebors
  • 3 evőkanál sertészsír
  • *
  • a párolt káposztához:
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 vöröshagyma
  • fél dl étolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet
  • *
  • a körethez:
  • 1,5 kg krumpli
  • ,5 kg oldalas
  • 1 kis fej fokhagyma
  • 1 db vöröshagyma
  • 10 dkg füstölt szalonna
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 2 teáskanál őrölt feketebors
  • 3 evőkanál sertészsír
  • *
  • 1 kisebb fej káposzta
  • 2 db vöröshagyma
  • fél dl étolaj
  • 1 teáskanál őrölt kömény
  • 1 evőkanál cukor
  • 1 teáskanál 10%-os ecet
  • 1,5 kg krumpli

Elkészítés:

Az oldalast feldaraboljuk, alaposan besózzuk, és tepsibe helyezzük. Rászórjuk a csíkokra vágott szalonnát, a vöröshagyma- és fokhagyma darabkákat, majd őrölt feketeborssal és köménnyel fűszerezzük. Rákanalazzuk a sertészsírt, és öntünk alá egy deci vizet. Lefedjük, és előmelegített sütőben egy órán át pároljuk-sütjük. Ekkor levesszük a fedőt, és mindkét oldalát lepirítjuk.

Közben elkészítjük a káposztát. Lereszeljük, és enyhén besózzuk. A vöröshagymát szálasra vágva egy nagyobb serpenyőben étolajon megpároljuk, majd rátesszük a kinyomott káposztát. Amikor az egész megpuhult, őrölt köménnyel, cukorral és kevés ecettel ízesítjük, ezekkel együtt pár perc alatt összesütjük.

Köretnek a krumplit meghámozzuk, kockákra vágjuk, sós vízben puhára főzzük. Leszűrjük. A szép pirosra sült húsokat párolt káposztával és burgonyával kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Béres Bertalanné küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti