Sült oldalas főtt tojással gyümölcsös rizzsel

Sült oldalas főtt tojással gyümölcsös rizzsel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 5 szelet oldalas
  • 1 bögre rizs
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • bors
  • 5 db félkeményre főtt tojás
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 40 dkg kockára vágott sárgadinnye
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál olaj
  • 5 szelet oldalas
  • 1 bögre rizs
  • fél fej vöröshagyma
  • 1 csokor aprított petrezselyemzöld
  • bors
  • 5 db félkeményre főtt tojás
  • 1 kávéskanál köménymag
  • 40 dkg kockára vágott sárgadinnye
  • 4 evőkanál zsír
  • 1 evőkanál olaj

Elkészítés:

Az oldalast sóval, borssal, köménymaggal befűszerezzük és állni hagyjuk. Majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük, kérget képezünk a húson, majd vizet öntünk alá, puhára pároljuk és zsírjára sütjük (szép pirosra).

A rizst megmossuk (kimossuk belőle a keményítőt). Az olajat felhevítjük, beleöntjük a lecsepegtetett rizst, fehéredésig pirítjuk, rászórjuk a felaprított petrezselyemzöldet, rövid ideig együtt pároljuk, majd felöntjük 2 bögre vízzel. Sóval, borssal ízesítjük, és egy fél fej vöröshagymával lassú tűzön főzzük. (Nem főzzük pépesre, háromnegyed puhaságnál befejezzük a főzést.) Lefedve állni hagyjuk, hogy a rizsszemek megdagadjanak és pörgősek legyenek.

Együtt tálaljuk: felrakjuk a tányérra az oldalast és a sárga dinnyével elkevert rizzsel és a főtt tojással kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti