Sült oldalas cseréptálban

Sült oldalas cseréptálban

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 60 dkg sertésoldalas
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás sárgája
  • friss zöldségkeverék
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
  • szerecsendió
  • petrezselyemzöld
  • újhagymaszár
  • kakukkfű
  • zsályalevél,
  • kerti borágó

Elkészítés:

Bevágjuk az oldalast a csontok mentén és sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Az olívaolajat és a szójaszószt összekeverjük és a felaprított fűszernövényeket hozzáadjuk. Ezzel a páccal kenjük be a húst és minimum 1 óráig pácolni hagyjuk. Felforrósított serpenyőben megsütjük a hús mindkét oldalát. Ezután cseréptálba tesszük. A hús vágásaiba a felszeletelt zöldségeket beletesszük. Leöntjük a tejföl és tojássárga keverékével. Egy kevés bort vagy vizet a hús alá öntünk. Lefedve sütjük közepes hőfokon egz óra alatt. Sütés közben többször meglocsoljuk a saját levével. Rizs-vagy burgonya körettel tálaljuk.

Neked ajánljuk