Sült narancsos csirkecomb

Sült narancsos csirkecomb

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 500–750 g hámozatlan burgonya
  • 2 fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 8 db csirkecomb
  • 2 teáskanál köménymag
  • 1 evőkanál vörösborecet
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál méz
  • őrölt bors
  • néhány ág friss kakukkfű
  • 1 db narancs leve és lereszelt héja

a tálaláshoz:

  • fél fej finomra aprított káposzta
  • 1 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, a vöröshagymát feldaraboljuk. A burgonyákat, a hagymát, a fokhagymát és a csirkecombokat egy hőálló sütőtálba tesszük, és köménymaggal megszórjuk.

Meglocsoljuk az ecettel, az olajjal és a mézzel. A kakukkfűágakat is a tálba tesszük, és rászórjuk a narancs lereszelt héját.

220 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük, majd mindent megforgatunk a tálban, és további 30 percig sütjük, vagy addig, amíg a csirke meg nem sül, és a zöldségek aranyszínűek nem lesznek. Ezután a csirkét meglocsoljuk a narancslével, és még 10 percig sütjük.

A káposzta körethez egy tepsiben összekeverjük a finomra aprított káposztát az olívaolajjal. A sütőbe tesszük, kb. 6 percig pirítjuk, vagy addig, amíg ropogós nem lesz.

Neked ajánljuk