Sült marhalábszár

Sült marhalábszár

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 2 személyre:

  • 2 szelet marhalábszár
  • 5 dkg vaj
  • 3 sárgarépa
  • fél zellergumó
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 pohár száraz fehérbor
  • bors
  • 2 babérlevél
  • bazsalikom
  • 3 paradicsom
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. kakukkfű
  • 1 citrom reszelt héja
  • liszt
  • 5 dl zöldségalaplé
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

Először kis vajon megpároljuk a felkarikázott sárgarépát, a zellergumót és a felaprított vöröshagymát. Felöntjük a borral, megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a babérleveleket, a bazsalikomot, a paradicsomot, a fokhagymát és a kakukkfüvet.

Közben a lábszárakat megmossuk, sózzuk, borsozzuk és rászórjuk a citromhéjat. Lisztbe forgatjuk, és pirosra sütjük mindkét oldalát.

A zöldségragus húsra ráöntjük a zöldségalaplevet, majd a sütőben kb. 2 óra alatt lefedve puhára pároljuk. Néha nézzük meg, ha szükséges pótoljuk a folyadékot. Végül ráfacsarjuk fél citrom levét, és megszórjuk felaprított petrezselyemzölddel.

Neked ajánljuk