Sült malackaraj

Sült malackaraj

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1-1,5 kg malackaraj
  • 1 csomag mustáros karaj fűszerkeverék
  • só (ízlés szerint)
  • 2 dl fehérbor
  • 3-4 evőkanál sertészsír

Elkészítés:

A húst alaposan bedörzsöljük sóval, és a fűszerkeverékkel, majd pár órát állni hagyjuk, hogy az ízek kellően átjárják. (Én este fűszereztem be, majd sütésig a hűtőben pihent.)

Egy tepsit a zsírral, kikenünk, beleöntjük a bort, majd beletesszük az előzőleg befűszerezett húst, és alufóliával letakarjuk. Közepes hőmérsékletűre előmelegített sütőbe tesszük és bő egy óra alatt puhára pároljuk a húst. (Én légkeverésnél 170 fokon, 70 percig pároltam.) Ezután a fóliát levesszük, a hőfokot megemeljük, meglocsoljuk a húst a pecsenyelével, majd szép pirosra sütjük. (Én légkeverésnél 190 fokon sütöttem pirosra.)

Amikor a hús szép pirosra sült, átöntjük egy serpenyőbe az alatta lévő pecsenyelevet, a húst pedig tálalásig melegen tartjuk. Ezután a serpenyőben lévő pecsenyelevet kisebb lángon, néha megkeverve, pár perc alatt kissé besűrítjük, majd tálalásig szintén melegen tartjuk. Tálalás előtt ízlés szerint felszeleteljük, majd a szeleteket meglocsoljuk a pecsenyelével.

A receptet Kard Éva küldte be. Köszönjük!

Hasonló receptek