Sült libacomb párolt lilakáposztával, krumplipürével

Sült libacomb párolt lilakáposztával, krumplipürével

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 4 libacomb
  • őrölt majoránna
  • bors
  • 6-8 gerezd fokhagyma
  • zsír

a lilakáposztához:

  • 1,5 kg lilakáposzta
  • 4 evőkanál cukor
  • őrölt kömény
  • 1-2 evőkanál ecet
  • olaj

a krumplipüréhez:

  • 1,5 krumpli
  • 4-5 dl tej
  • 8 dkg margarin

Elkészítés:

A libacombokat alaposan megtisztítjuk, bedörzsöljük sóval, borssal, bőven megszórjuk majoránnával. Pár órára félre tesszük.

A tepsit kizsírozzuk, a combokat bőrével lefelé beletesszük és előmelegített sütőben fél órát sütjük. Ezután megfordítjuk a combokat, köré szórjuk a megpucolt fokhagymát, vizet öntünk alá, majd lefedjük alufóliával és 1-1,5 órát sütjük, amíg meg nem puhulnak. Ezután levesszük a fóliát és addig sütjük, amíg a combok szép pirosak nem lesznek.

A lilakáposztát negyedeljük, a torzsát kivágjuk és a káposztát vékony szeletekre vágjuk. Megsózzuk, 20 percig pihentetjük.

A cukrot olajon világosbarnára karamellizáljuk, beleszedjük a káposztát, átkavarjuk. Megszórjuk köménnyel, kevés vizet öntünk alá, és lefedve puhára pároljuk. Közben többször megkeverjük, a vége felé hozzáadjuk az ecetet is. Ha szükséges még sózzuk.

A krumplit megpucoljuk, kis kockákra vágjuk és puhára főzzük. Összetörjük, a margarinnal és tejjel pürésítjük.

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk