Sült libacomb párolt káposztával

Sült libacomb párolt káposztával

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 libacomb
  • libazsír
  • bors
  • fokhagyma granulátum
  • 1 közepes fejes káposzta
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 2 kávés kanál ételecet
  • őrölt kömény

Elkészítés:

Elkészítés: A libacombokat tepsibe helyezzük, és egy kevés libazsírt teszünk a tetejére, sóval és kevés borssal fűszerezzük, majd forró sütőbe helyezzük. A libacombot 100-120 fokon szép ropogósra sütjük. Ehhez körübelül 2,5-3 órán át kell sütnünk a combokat, és közben 3-4 alkalommal fordítsuk meg őket.

Amíg sülnek a combok, elkészítjük a párolt káposztát. A fejes káposztát vékony, körülbelül 4-5 cm hosszú csíkokra vágjuk, és teflonos edénybe helyezzük. Libazsírt helyezünk a tetejére, majd egy csipet sót teszünk rá. Miután a zsír elolvadt, hozzáadjuk a kristálycukrot, őrölt köményt és az ecetet, majd 1 dl vizet. A káposztát fedő alatt puhára és aranybarna színűre pároljuk.

A megsült libacombokat kevés fokhagyma granulátummal megszórjuk, és a párolt káposztával tároljuk.

Neked ajánljuk