Sült krumpli és debreceni hagymakarikákkal

Sült krumpli és debreceni hagymakarikákkal

Elkészítési idő

45 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 80 dkg krumpli
  • 2 pár debreceni
  • 3 fej vöröshagyma
  • 15 dkg füstölt zsírszalonna
  • olaj
  • 2 ek. liszt
  • 2 ek. pirospaprika

Elkészítés:

A hagymák közül kettőt kockázok, egyet karikázok.

A csíkozott szalonnát lesütöm, majd vele pirítom a kockázott hagymát.

Paprikával, sóval hintem, 2 dl vizzel felengedem, és mehet bele a debreceni egészben.

7-8 percet főzöm, majd kiszedem, és karikázom, utána visszarakva lesütöm.

A hámozott krumplit is felkockázom, amit 5 dl olajban kisütök.

Szintén kisütöm a lisztbe forgatott hagymakarikákat, 2 dl olajban.

A krumplit a debrecenivel, hagymakarikákkal tálalom.

Neked ajánljuk