Sült kecskesajt almapástétommal

Sült kecskesajt almapástétommal

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • fejenként 10 dkg kecskesajt
  • 5 dkg kevés zsemlemorzsa
  • 1 evőkanál olívaolaj

Az almapástétomhoz:

  • 50 dkg savanyú alma
  • citromlé
  • 1 dl fehérbor
  • 8 dkg cukor
  • 1 teáskanál chilipehely

A salátához:

  • 3 evőkanál fehérborecet
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • 2 teáskanál méz
  • bors
  • radicchio és frisée saláta

Elkészítés:

Az almapástétomhoz hosszában negyedeljük az almákat és kimagozzuk, majd a citromlével, a fehérborral, a cukorral és a chilipehellyel konyhai robotgépben pürésítjük. Az almapürét 4 szufléformába töltjük. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 30 percig sütjük.

A kecskesajtkorongokat zsemlemorzsába forgatjuk, majd kevés olívaolajon aranybarnára pirítjuk mindkét oldalát.

A salátához az ecetet, 3 evőkanál vizet, az olajat, a mézet, kevés sót és borsot elkeverünk. A salátával összeforgatjuk.

Neked ajánljuk