Sült kárász rozmaringos burgonyával

Sült kárász rozmaringos burgonyával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 db kárász
  • 6 db burgonya, hámozva és felkockázva
  • 1 fej fokhagyma apróra vágva
  • 5 szál rozmaring
  • só és bors ízlés szerint
  • pirospaprika
  • chilipor
  • a sütéshez:
  • olívaolaj
  • 3 db kárász
  • 6 db burgonya
  • 1 fej fokhagyma
  • 5 szál rozmaring
  • só és bors
  • pirospaprika
  • chilipor
  • olívaolaj

Elkészítés:

A halat kívül és belül is átmossuk, majd eltávolítjuk a maradék pikkelyeket. Több helyen bevagdaljuk. Egy tepsibe olívaolajat teszünk, majd beletesszük a kockára vágott burgonyát, és adunk hozzá kb. 3-4 gerezd felaprított fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, valamint hozzáadunk 2 szál felaprított rozmaringot.

A burgonyát kézzel átforgatjuk az olívaolajban. A halat sózzuk, borsozzuk, majd a belsejét átkenjük az apróra vágott fokhagymával és egy szál rozmaringot is teszünk bele.

A pirospaprikát összekeverjük a chiliporral és meghintjük vele a hal külsejét. A 190 fokra előmelegített sütőben kb. 30 perc alatt készre sütjük.

Sütés közben a burgonyát időközönként kicsit átforgatjuk. (Természetesen a sütési idő változhat a hal méretétől függően. )

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!