Sült karaj bolgár módra

Sült karaj bolgár módra

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 szelet csontozott sertésborda
  • 4 dl natúr joghurt
  • 1 kígyóuborka
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
  • 20 dkg füstölt sajt
  • 2 ek. étolaj
  • 1 húsleveskocka
  • 1 ek. ketchup
  • 1/2 tk. Erős Pista

Elkészítés:

A joghurthoz hozzáadom a reszelt uborkát, a zúzott fokhagymát, sót borsot, olajat, az erős paprikát és a ketchupot, jól összekeverem.

A hússzeleteket gyengén kiveregetem, kissé sózom, beleforgatom a joghurtos pácba. A karajszeleteket átteszem egy kerámia tálba, mégpedig úgy, hogy félig fedjék egymást, majd az összes mártást ráöntöm, alufóliával befedem, és 1 napig a hűtőszekrényben érlelem.

Másnap sütés előtt leveszem a fóliát, majd a húsra szórom az elmorzsolt leveskockát, valamint a reszelt sajt egy részét. Ismét lefedem, előmelegített forró sütőbe téve nagy lángon kb. 30 percig párolom. Ekkor a fóliát eltávolítom, alacsony hőfokon párolom amíg a hús puha nem lesz. Megszórom a reszelt sajttal, és ropogós pirosra sütöm.

Főtt tésztával tálalom.

Neked ajánljuk