Sült karaj aszalt gyümölcsökkel

Sült karaj aszalt gyümölcsökkel

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéskaraj
  • 20 dkg aszalt szilva
  • 20 dkg aszalt barack
  • citromos tea
  • kevés bor
  • őrölt bors
  • szeletelt bacon
  • vöröshagyma
  • fokhagyma
  • babérlevél
  • egész bors
  • mustár
  • ételízesítő
  • olaj
  • víz

Elkészítés:

Beáztatom az aszalt gyümölcsöket a citromos teába, meglocsolom kevés borral és eg yéjszakán át a hűtőben tárolom.

Bepácolom a karajt aprított vöröshagyma, fokhagyma, babérlevél, egész bors, mustár, ételízesítő, só, olaj és kevés víz keverékébe szintén egy éjszakára.

A karajt a pácléből kiveszem. Megsózom, megborsozom, olajozott tepsibe teszem, és baconszeleteket teszek a tetejére. Körbe rakom az aszalt gyümölcsökkel, majd vizet és bort locsolok alá.

Alufóliával lefedve sütöm, majd a fóliát leszedem, és hagyom megpirulni.

Hasonló receptek