Sült kacsacomb

Sült kacsacomb

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 4 db egész kacsacomb
  • 2 fej vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • kacsazsír
  • majoranna
  • köménymag
  • szerecsendió
  • bors
  • víz

Elkészítés:

A kacsacombokat megmossuk, sózzuk, borsozzuk és 1 órát állni hagyjuk.

Megszórjuk majorannával, köménymaggal, szerecsendióval.

Lábasba tesszük, mellé teszünk, 2 hagymát és 3 gerezd fokhagymát.

Rákanalazunk 3 evőkanál kacsazsírt, és megpirítjuk, felöntjük annyi vízzel, amiben meg tudjuk párolni a combokat.

Fedő alatt közepes lángon 1 óráig pároljuk a kacsacombokat, ha elpárologna pótoljuk. Hústűvel ellenőrizzük, megpuhult-e.

Ha megpuhult, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és legalább 30 percig előmelegített sütőben sütjük. A combokat a felénél megfordítjuk, és folyamatosan locsoljuk a pecsenyelével.

Párolt káposztával, és sós vízben főtt krumplival tálaljuk.

Neked ajánljuk