Sült kacsacomb párolt lilakáposztával

Sült kacsacomb párolt lilakáposztával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 4 db kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • őrölt kömény
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10%)
  • víz
  • 4 db kacsacomb
  • 3 evőkanál kacsazsír
  • 1 kisebb fej lilakáposzta
  • őrölt kömény
  • 1,5 dl étolaj
  • 3 evőkanál kristálycukor
  • 1 csapott evőkanál ecet (10%)
  • víz

Elkészítés:

A kacsacombokat megtisztítjuk, beirdaljuk. Teflonos, magas falú serpenyőben felolvasztjuk a kacsazsírt és beletesszük a kacsacombokat. Ízlés szerint megsózzuk.

A serpenyőbe kb. 1 dl vizet öntünk, majd lefedjük és takaréklángon kb. 20 percig puhítjuk a húst. Ezután levesszük a fedőt és takaréklángon, többszöri húsforgatás mellett a combokat szép barnára sütjük.

A lilakáposztát vékony csíkokra vágjuk és teflonos edénybe tesszük. Ráöntjük az olajat, kb. 2 dl vizet, az ecetet, a kristálycukrot és ízlés szerint őrölt köményt. Fedő alatt kb. 30 percig pároljuk folyamatos kevergetés mellett. Ezután levesszük a fedőt és további 20 percig takaréklángon „sütjük”.

A kacsacombokat a párolt káposztával tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti