Hozzávalók:
  • 4-6 db kacsacomb
  • 1 fej lilakáposzta
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2-3 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • kömény
  • ecet
  • olaj
  • 6 db kacsacomb
  • 1 fej lilakáposzta
  • 1 fej fokhagyma
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 dl vörösbor
  • 4 ek. cukor
  • kakukkfű
  • borsikafű
  • kömény
  • ecet
  • olaj

Sült kacsacomb lilakáposztával

Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges

Elkészítés:

A kacsacombok bőrös felét beirdaljuk kicsit,besózzuk és hagyjuk 10-15 percig állni őket.Utána beletesszük a tepsibe bőrös felükkel lefele, jöhet még bele felezett fokhagyma, negyedelt vöröshagyma és aztán felöntjük nagyjából fél liter vízzel.Alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben pároljuk másfél óráig 200 fokon.

Amíg sül a hús, addig felcsíkozzuk a lilakáposztát és lilahagymát.A káposztát meg is kell sózni és hagyni pár percet állni.Egy edényben cukrot karamellizálunk olajon, amire rátesszük a lilahagymát és a káposztát, alaposan megkeverjük és tehetjük bele a kömányt, illetve 2-3 evőkanál ecetet és egy kis vörösbort.Megint jól átkeverjük, utána fedél alatt,kis lángon pároljuk.Nagyjából 40-45 perc alatt el is készül ,de nem árt néha megkeverni.Ha a combok puhulnak akkor levehetjük az alufóliát és 20 perc alatt megsül pirosra.